Contact

Ons verhaal

Ons verhaal

Afbeelding wijnkistje insectenhotel (1)

Hoe een eerste gedachte uiteindelijk een heel nieuw idee oplevert en een mooi eindproduct.

Regelmatig ontvingen wij wijnkistjes die we eigenlijk niet wilden weggooien. Zonde van zo’n mooi kistje. We bewaarden de kistjes, maar uiteindelijk belandden de meeste alsnog in de houtkachel of bij het grofvuil. Herkenbaar?

Dit kan anders, dachten wij. Hoe kunnen we een wijnkistje een tweede leven geven?

Het idee om er een insectenhotel van te maken ontstond. Dit hebben we stapje voor stapje uitgewerkt.

Vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om het hele kistje te gebruiken. Het wijnkistje van Brisz is bovendien door iedereen met een paar eenvoudige handelingen om te bouwen naar een insectenhotel. Gereedschap heb je niet nodig.

Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid staan bij ons centraal. Ook bij dit product. Niet zo verwonderlijk daar Gert werkzaam is in de gezondheidszorg en Jacco werkzaam is bij een landelijke organisatie in de afvalverwerking. Daar ligt onze passie!

Hoe mooi is het dat het product mede door twee sociale werkplaatsen in Noord-Brabant en Gelderland  wordt gemaakt. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen ons om met liefde, aandacht en vakmanschap de kistjes te maken. En natuurlijk wordt daarbij gebruikgemaakt van FSC geproduceerd hout.

Daarnaast biedt dit product je een leuke activiteit om in je omgeving of in het bos op zoek te gaan naar vulling voor je insectenhotel. Je haalt de materialen zelf uit de natuur, lekker er op uit. Via de app kan je aanvullende informatie vinden welke materialen geschikt zijn als vulling. En als je daar even geen zin of tijd voor hebt, dan bestel je via onze website vulling voor je hotel.

Als je het wijnkistje omgetoverd hebt naar een insectenhotel dan heb je niet alleen een mooie plek gemaakt voor insecten, je draagt ook bij aan de biodiversiteit in jouw omgeving.

Heel veel plezier met het geschenk!

Jacco en Gert